- Blog
- Read Time: 5 mins
- Accesări: 245
Prin plantarea unei mici păduri urbane cu ajutorul comunității putem stimula biodiversitatea și lupta împotriva schimbărilor climatice.
Prin plantarea unei mici păduri urbane cu ajutorul comunității putem stimula biodiversitatea și lupta împotriva schimbărilor climatice.
Pasul 1 - Pregătirea solului
Acest pas presupune aducerea proprietăților fizico-mecanice și chimice ale solului cât mai aproape de cel din pădure prin:
Fagul (Fagus sylvatica L.)
Fagul este una dintre speciile de mare reprezentativitate în pădurile din ţinuturile sudice, centrale şi vestice ale Europei. În ţara noastră este o specie autohtonă adaptată la condițiile naturale ale țării noastre, fiind cea mai răspândită specie forestieră, care ocupă în prezent aproximativ 31 % din suprafața fondului forestier (Şofletea & Curtu, 2008).
Factorii biotici care produc vătămări fagului aparțin, în cea mai mare parte, clasei Insecta. Au mai fost identificaţi acarieni care sunt mici nevertebrate inferioare insectelor și o specie de ciuperci fitopatogene din subîncrengătura Ascomycotina.
Arborii urbani și infrastructura ecologică urbană reprezință componenta ecologică și estetică necesară pentru o bună calitate a vieții. În prezent spațiile verzi urbane nu sunt în centrul planificării, ci mai mult o componentă opțională. Trendul este clar, spațiile verzi urbane în viitor vor influența toate domeniile majore ale bunăstării locuitorilor, iar beneficiile potențiale trebuie cunoscute. ©FAO a realizat un scurt raport despre beneficiile arborilor urbani, prezent în cele ce urmează.
Regenerarea se referă la procesul de reînnoire sau de refacere a unei păduri îmbătrânite, exploatate sau distruse din vreo cauză oarecare (Negulescu, în Negulescu şi Ciumac, 1959).
Prin regenerare, în locul fiecărei generaţii de pădure se instalează o alta tânără şi, astfel, regenerarea se impune ca o verigă de legătură între generaţii, asigurând continuitatea acesteia în timp şi în spaţiu (Nicolescu V.N., 2014)
Pagina 1 din 11