fbpx
Nicovalei nr.33, Brașov 500473, Romania sales@forestdesign.ro

Blue Flower

Analiza suprafețelor afectate de doborâturi de vânt

Analiza suprafețelor afectate de doborâturi de vânt

Ce se înțelege prin analiza suprafețelor afectate de doborâturi de vânt?

În analiza suprafețelor de pădure afectate de doborâturi de vânt se folosesc imagini aeriene pentru a estima suprafața și locurile unde au fost doborâți arborii, cu scopul de a întocmi modul de acționare asupra acestor suprafețe. 

 Primul pas este obținerea de imagini aeriene de înaltă calitate cu mărimea pixelului care să corespundă cerințelor. După ce zona de studiu a fost survolată de sus și fotografiată, zonele afectate se suprapun peste harta silvică într-un program GIS pentru identificarea unităților amenajistice afectate. Zonele afectate sunt evidențiate în verde cu un contur roz (fig 1.).

 

Fig 1. Imagine ansamblu zone afectate de doborâturi

Fig 2. Exemplu zonă afectată

Fig 3. Exemplu zonă afectată și localizare hartă silvică

Din programul GIS se obtin suprafețele afectate, care pot fi delimitate de cele neafectate pentru a avea o imagine de ansamblu.

Hărțile GIS obținute prin prelucrarea imaginilor aeriene sunt o metodă care poate fi folosită cu succes în managementul silvic, deoarece ajută în luarea deciziilor pentru a curăța zona și a menține nivelul ridicat de sănătate a pădurilor.

Pentru analize a doborâturilor de vânt cât și zboruri peste diferite suprafețe, contactați-ne prin mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic la +40 722 276 272

300k
Hectare Paduri Amenajate
150k
Hectare Imagini aeriene
15
Proiecte de Biodiversitate
10
Registre Spatii Verzi