Forest Design a participat la a șaisprezecea Sesiunea a Forumului Organizației Națiunilor Unite pentru Păduri
https://www.un.org/esa/forests/forum/index.html
În perioada 26-29 aprilie 2021, într-un format virtual, se desfășoară lucrările celei de-a 16-a Sesiuni a Forumului Organizației Națiunilor Unite pentru Păduri (16th UNFF). Evenimentul include discuții tehnice cu privire la prioritățile tematice ale UNFF, analize și dezbateri la nivel înalt, prezentări de documentație, discuții generale ulterioare, cât și o serie de evenimente paralele pe teme deosebit de importante, unde sunt invitați să participe reprezentanți ai Guvernelor statelor membre ONU, experți internaționali și reprezentanți ai mediul privat.
Se așteaptă ca UNFF 16 să ia în considerare și să adopte programul de lucru propus al Forumului pentru 2022-2024, astfel cum este inclus în anexa II la rezoluția ECOSOC 2020/14.
Cu acest prilej, compania Forest Design a fost prezentă în cadrul evenimentului paralel, ocazie cu care dl. Bogdan CANDREA a reiterat ideea că Forest Design este unul din susținătorii consecvenți ai atingerii priorităților ONU și a susținerii pe deplin a celor 17 Obiective Globale ale SDG, în special obiectivul SDG 13. Forest Design, prin expertiza de care dă dovada la nivel național și internațional, este unul din cei mai mari susținători ai acțiunilor de reducere a modificărilor climatice cauzate de încălzirea globală.
Considerăm că activitatea noastra de furnizori de sisteme IT pentru gestionarea durabilă a pădurilor (SFM) poate aduce beneficii considerabile sustenabilității pădurilor în contextul stocării carbonului și reducerii gradului de poluare la nivel mondial, pentru o viață cât mai sănătoasă și pentru asigurarea unei dezvoltări durabile în toate statele lumii.
Una din principalele teme abordate în cadrul acestui eveniment, a fost prezentarea raportului Grupului Regional de Experți APEC (Cooperarea Economică Asia-Pacific) cu privire la “Exploatarea forestieră ilegală și comerțul asociat”, care la nivel mondial reprezintă circa 30% din totalul comerțul mondial cu lemn, cu o valoare de peste 150 miliarde de $.
Tema este deosebit de importantă pentru România, deoarece și țara noastră se confruntă cu un nivel ridicat de exploatări și comerț ilegal cu matrerial lemnos, aspect ce poate fi combătut prin implementarea și utilizarea softului VIRTSILV prezentat de compania Românească.
În intervenția prezentată la masa rotundă cu tema “New Ways to Manage Forests and Supply Chains: Innovative technology to advance sustainability” organizată ca parte a segmentului la nivel înalt al UNFF de Misiunea Australiei la UN, dl. Bogdan CANDREA a împărtăşit experienţele FOREST DESIGN în ceea ce priveşte gestionarea durabilă a pădurilor cu ajutorul unei soluții informatice - VIRTSILV.
VIRTSILV este o platformă IT, de ultimă generație, dezvoltat și testat în România, conceput pentru asigurarea sustenabilității resurselor forestiere oriunde pe suprafața globului, prin prevenirea activităților ilicite și a fraudelor din comerțul ilegal cu material lemnos.
La acest eveniment alături de Bogdan CANDREA au participat și Mihai NIȚĂ & Sergiu FLOREA.
Web:Forest Design (www.forestdesign.ro),VirtSilv Romania (www.virtsilv.com)