fbpx
Nicovalei nr.33, Brașov 500473, Romania sales@forestdesign.ro

Blue Flower

ECOSTAR

Centrul virtual de cercetare și întreprindere ECOSTAR colectează instrumente și promovează oportunități de creștere a valorii naturii prin idei de afaceri inovatoare. Inițiativa, co-finanțată de programul Erasmus+ al Uniunii Europene, își propune să promoveze abilitățile de antreprenoriat și inovare în sectorul forestier și, mai precis, în piețele și economia ecosistemelor și biodiversității (MEEB), prin crearea de legături și oportunități între universități și afaceri, printre institutele de cercetare și companii la nivel european.

Afacerile sunt în plină expansiune în sectorul „afacerilor bazate pe natură”, care include inițiative care variază de la companiile agro-tehnologice la ecoturism până la producția de materii prime durabile. Deja peste 40 de națiuni din întreaga lume investesc în bioeconomie, care, în Europa, are o cifră de afaceri anuală de 2 trilioane de euro și douăzeci de milioane de locuri de muncă, potrivit Comisiei Europene. În lumea tehnologiei, există literalmente sute de programe de accelerare și mii de investitori la care să ajungeți, deținând un model de afaceri și urmărind creșterea. Pentru afacerile bazate pe natură, realitatea este diferită, există o lipsă de astfel de oportunități. Ca urmare, inițiativa ECOSTAR, împreună cu Fledge și mai mulți parteneri locali și internaționali, a lansat primul Nature-Accelerator.
Nature-Accelerator, dezvoltat de ECOSTAR și powered de Fledge, accelerează startup-urile printr-un program intens de mentorat antreprenorial, tehnic și științific. Acest program este primul accelerator „de natură” de acest gen și este conceput pentru a ghida antreprenorii pe calea complexă către venituri îmbunătățite și sustenabilitate financiară.
ECOSTAR oferă formare pentru tineri profesioniști și studenți, care îi determină să dobândească abilități antreprenoriale la nivel înalt, ceea ce îi învață să transforme ideile inovatoare în planuri de afaceri de succes, în domeniul marketingului și al economiei ecosistemului și biodiversității.

Pentru mai multe detalii accesați:

ecostarhub.com

https://www.facebook.com/EcostarHub

300k
Hectare Paduri Amenajate
150k
Hectare Imagini aeriene
15
Proiecte de Biodiversitate
10
Registre Spatii Verzi