fbpx
Nicovalei nr.33, Brașov 500473, Romania sales@forestdesign.ro

Blue Flower

UFOREST

Tendințele sunt clare: până în 2050, 84% din populația europeană va locui în zonele urbane, în timp ce poluarea aerului și schimbările climatice vor continua să dăuneze sănătății cetățenilor europeni. În ciuda îmbunătățirilor minore, nivelurile de poluare, care depășesc în mod regulat limitele Uniunii Europene (UE) și valurile de căldură, pun în pericol viața tinerilor și a persoanelor în vârstă.

Pădurile urbane sunt soluții eficiente bazate pe natură (NBS) care ajută la atenuarea efectelor schimbărilor climatice, îmbunătățind în același timp calitatea aerului, temperatura urbană și stilul de viață al orașelor moderne. Principalele orașe globale își stabilesc obiective provocatoare de reîmpădurire urbană, în timp ce se luptă să facă față costurilor aferente și angajamentului cetățenilor pentru a satisface nevoile actuale. Pe de altă parte, planificarea urbană și științele forestiere nu au reușit să ofere pregătire interdisciplinară pentru a se angaja cu inițiativele și tendințele inovatoare public-privat în domeniul forestierului urban (sau UF).
 
Proiectul și alianța UFOREST (Pădurea Urbană) vizează promovarea capacității de inovare a Europei în rândul universităților, orașelor și întreprinderilor pentru a oferi o nouă abordare. O va face prin:
  • facilitarea schimbului, fluxului și co-creării de cunoștințe între universități, autorități locale și afaceri provenind din patru abordări cheie interdisciplinare care deseori nu cooperează: planificarea peisajului urban, ecologia pădurilor, socio-economie și tehnologiile informației și comunicării;
  • promovarea unui nou curs inovator și multidisciplinar de formare mixtă la nivel mondial și a unui program privind UF atât pentru studenți, cât și pentru profesioniști;
  • stimularea atitudinii antreprenoriale a studenților, cercetătorilor și profesioniștilor pentru a oferi sectoarelor public și privat soluții UF inovatoare și rentabile.

UFOREST este un proiect de trei ani al Alianței Cunoașterii, co-finanțat de Programul Erasmus + al Comisiei Europene. Începând din ianuarie 2021, se va concentra în principal pe UE și pe tările partnere UFOREST din Italia, Spania, România, Irlanda, Olanda și Suedia, dar va avea și un impact puternic UE-global și un potențial de transferabilitate, valorificând rețelele naționale și internaționale.

SITE-UL UFOREST ESTE ÎN CURS DE ACTUALIZARE. RĂMÂNEȚI APROAPE!

Pentru mai multe informații și activități viitoare, abonați-vă la newsletter UFOREST și nu ezitați să contactați:

Website: https://www.uforest.eu/ 

Info: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Newsletter

300k
Hectare Paduri Amenajate
150k
Hectare Imagini aeriene
15
Proiecte de Biodiversitate
10
Registre Spatii Verzi