fbpx
Nicovalei nr.33, Brașov 500473, Romania sales@forestdesign.ro

Blue Flower

Scanare 3D, scaner mobil cu tehnologie LIDAR

Scannare 3D în cele mai diverse condiții și complexe obiective

Scanarea 3D este procesul de analiză a unui obiect sau mediu din lumea reală pentru a colecta date despre forma sa și, eventual, aspectul acestuia (de exemplu, culoarea). Datele colectate pot fi apoi utilizate pentru a construi modele 3D digitale.

Un scaner 3D se poate baza pe mai multe tehnologii diferite, fiecare având propriile limitări, avantaje și costuri. Multe limitări în ceea ce privește obiectele care pot fi digitalizate sunt încă prezente. de exemplu, tehnologia optică poate întâmpina multe dificultăți cu obiecte strălucitoare, reflectante sau transparente. De exemplu, scanarea cu lumină structurată poate fi utilizata pentru a construi modele 3D digitale, in mod non-invaziv.

Scopul unui scaner 3D este de obicei de a crea un model 3D. Acest model 3D constă dintr-un nor de puncte de puncte geometrice pe suprafața subiectului. Aceste puncte pot fi apoi folosite pentru extrapolarea formei subiectului (proces numit reconstrucție). Dacă informațiile despre culoare sunt colectate în fiecare punct, atunci pot fi de asemenea determinate culorile de pe suprafața subiectului.

 Scanare 3D Pădure de diferite densități, vârste, compoziții, condiții geomorfologice, etc.

 

Scanare 3D Mine, Peșteri

 

 

 

Scanare 3D Clădiri, Monumente istorice 

 

 

 

Scanare 3D Infrastructură 

 

 

Suntem rapizi

300k
Hectare Paduri Amenajate
150k
Hectare Imagini aeriene
15
Proiecte de Biodiversitate
10
Registre Spatii Verzi